VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b0a69c26-d911-4587-a3d4-7b854e5e3c4a

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Eerste wedstrijd Tuinaanleg voor entreestudenten

do 07 mrt 2024

​Er zijn wedstrijden Tuinaanleg voor vmbo-studenten, voor mbo-studenten en nu voor het eerst ook voor entreestudenten (mbo-niveau 1)! Twee teams gingen gisteren op de locatie van ons lidbedrijf Van der Spekgroep in Benthuizen aan de slag met een uitdagende wedstrijdopdracht. Een mooie kans om ook deze studenten kennis te laten maken met het groene vak!

De wens om ook voor entreestudenten wedstrijden Tuinaanleg te organiseren, was er al lange tijd. “Ik liep al jaren met dat idee rond" vertelt Nicole Slagmolen. Zij is jaarlijks nauw betrokken bij de organisatie van wedstrijden voor vmbo-studenten (Skills Talents) en mbo-studenten (Skills Heroes). “Ik bleek niet de enige, want ook bij WorldSkills Netherlands leeft het. Er zijn al geslaagde pilots gedaan in andere sectoren, nu doen we dus deze pilot in onze branche."

De opdracht

Zes weken konden de entreestudenten trainen voor deze wedstrijd. De opdracht omvat het aanleggen van een tuin met bestrating en beplanting en het in elkaar zetten van een vogelhuisje. Aan deze wedstrijd nemen teams deel van Lentiz en Zone.college. “Als de pilot goed verloopt, hopen we volgend jaar meer teams te zien deelnemen", aldus Nicole Slagmolen. De wedstrijd verliep prima, het winnende team wordt 22 maart bekend gemaakt tijdens Skills The Finals in de Brabant Hallen in 's-Hertogenbosch.

Entreeopleiding

​Een entreeopleiding is bedoeld voor jongeren die nog geen diploma in het voortgezet onderwijs hebben behaald. Het is een eenjarige mbo-opleiding op niveau 1. Na dat jaar kan de student kiezen voor meerdere uitstroomrichtingen, waaronder Assistent plant/groene leefomgeving.​​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief